Lisas tjänster

Telefon:

0703-97 47 27

Mail:

lisa@lisasvaren.se

 

Mina tjänster

 

Individualterapi:

Målet med psykoterapi kan vara att man vill förändra mönster, sitt sätt att hantera vissa situationer eller känslor. Det terapeutiska arbetet kan leda till att gamla mönster bryts, att låsande känslor/rädslor släpper. Du och jag inleder ett samarbete kring din förändring, där vi pratar igenom vilka mål och fokus terapin skall ha. Det kan vara kort terapi, om man vill ha hjälp med någon specifik situation eller känsla.Om målet är mer övergripande, om man vill förändra sin självbild eller självkänsla kan terapin behöva pågå under en lång period. Det vanliga är att ses en gång i veckan, men detta kan naturligtvis anpassas efter behov och resurser, tid och möjlighet. Se vidare under fliken "Om terapi" för att läsa om vilka teoretiska ramar jag jobbar utifrån.

 

Parsamtal

Jag är upphandlad som familjerådgivare i Österåkers, Täby, Lidingö och Danderyds kommun och tar även emot par privat, utanför familjerådgivningskontexten (dvs för er som inte bor i ovan nämnda kommuner). Då jag i många år varit bonusförälder och levt i en bonusfamilj med "dina, mina och våra barn" så är just dessa familjer en hjärtefråga för mig. Dessa familjer har ofta behov av att prata om sin situation och jag uppmuntrar verkligen att ta den chansen, att våga säga och höra det som är svårt - och härligt! - i denna familjebildning.

Se vidare mina tankar om parterapi under fliken "Om terapi".

 

Sexologi

Jag är utbildad sexolog och tar emot enskilda klienter och par med sexuella problem. Det kan vara allt från bristande lust, traumatiska upplevelser, sexuella svårigheter rent fysiskt (för tidig utlösning, vaginism, erektionsproblem etc.) eller funderingar kring sin sexuella läggning eller längtan. Har jobbat flera år som terapeut till en abortklinik, där samtalen kunde handla om känslorna inför eller efter en abort.

 

Aktuellt!.

 

Oktober 2018

Jag börjar en 3-årig utbildning inom affektfokuserad terapi.

 

Augusti 2018

Jag blir upphandlad familjerådgivare i Danderyd och på Lidingö.

 

Juni 2018

Jag går en utbildning i Nätterpi.

Januari 2017

Jag blir upphandlad som familjerådgivare i Täby kommun.

 

Oktober 2016

Går en utbildning i EFT, anknytningsbaserad parterapi.