Mina tjänster

Individuell terapi

Det är svårt att få med alla olika problemställningar som en terapi kan innehålla, och som jag kan hjälpa dig med. Våra liv, relationer och känslor är i ständig förändring, vilket gör att nya tankar och behov kan dyka upp – och plötsligt har terapin tagit en ny riktning. De flesta kommer till mig för att de vill förstå och förändra något med sig själva, sina relationer och sina liv.

Det terapeutiska arbetet kan leda till att gamla mönster bryts, att begränsande känslor/rädslor släpper.

Du och jag inleder ett samarbete kring din förändring, där vi pratar igenom vilka mål du har och vilket/vilka fokus som terapin skall ha. Det kan vara kort terapi, om man vill ha hjälp med någon specifik situation eller känsla. Om målet är mer övergripande, som att förändra sin självbild eller självkänsla, kan terapin behöva pågå under en längre period. 

 Jag vill verkligen slå ett slag för den makalösa metoden EMDR! Den startade som en traumabehandling, men kan användas kring det mesta. Läs gärna mer om den på www.emdr.se.

Sexologi

Jag är utbildad sexolog och tar emot enskilda klienter och par med sexuella problem. Det kan vara allt från bristande lust, traumatiska upplevelser, sexuella svårigheter rent fysiskt (för tidig utlösning, vaginism, erektionsproblem etc.) eller funderingar kring sin sexuella läggning eller längtan. Jag har jobbat flera år som terapeut till en abortklinik, där samtalen kunde handla om känslorna inför eller efter en abort.

Parterapi

Man kan behöva lite hjälp i sin relation, vare sig man nyss träffats eller levt ihop många år. En vanlig uppfattning är att relationen ska behöva vara riktigt ”dålig” eller i kris för att parterapi ska bli aktuellt. Jag vill verkligen säga tvärtom! Kom när ni fortfarande vill leva tillsammans, och är arbetsvilliga och respektfulla mot varandra. Då går det att göra så mycket mer och vårt arbete tillsammans mer hjälpsamt. Se parterapi som frisörbesöket: något som är bra att göra kontinuerligt där du kan finslipa topparna och ibland utmana dig (er). Men vänta inte för länge!

Då jag i många år varit bonusförälder och levt i en bonusfamilj med ”dina, mina och våra barn” så är just dessa familjer en hjärtefråga för mig. Dessa familjer har ofta behov av att prata om sin situation och jag uppmuntrar verkligen att ta den chansen, att våga säga och höra det som är svårt – och härligt! – i denna familjebildning.

Jag jobbar även med anhörigstöd och hjälp för er som lever eller har levt med en anhörig med psykisk sjukdom och/eller beroende. Det kan för er vara extra svårt att prata med vänner och familj, då det inte är ovanligt med skamkänslor och omgivningens bristande kunskap kopplat till dessa relationer.

Handledning

Jag erbjuder handledning till enskilda eller grupper inom psykoterapeutiskt arbete. Jag handleder även på utbildningsnivå, på SAPU:s psykoterapiutbildningar.

Priser och villkor

Du vet väl om att du kan utnyttja ditt friskvårdsbidrag som privatperson eller att det är avdragsgillt för företagare.

Eventuell avbokning sker senast 48 timmar innan bokat möte, därefter utgår full betalning.

Priser: 
45 min 1500 kr
60 min 2000 kr
75 min 2500 kr
90 min 3000 kr

Det går att köpa 5 eller 10-pack av varje tidslängd och då blir det 100 respektive 200 kr rabatt per samtal.

Lisa Svarén

Legitimerad psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi, sexolog och auktoriserad socionom.

Lisa Svarén     0703 97 47 27     lisa@lisasvaren.se

Lisa Svarén  0703 97 47 27 lisa@lisasvaren.se