Om mig

Jag heter Lisa Svarén och är handledare, legitimerad psykoterapeut, auktoriserad socionom och sexolog. Jag är 44 år, har två barn och även sambo och bonusbarn. Tre små pälsklingar finns här hemma också, en hund och två katter! Förutom att ha det jobb jag älskar så tränar jag en hel del, har upptäckt att vandring är njutbart för mig och jag läser och skriver så ofta jag kan.

Som terapeut är jag empatisk, genuin, aktiv, lättsam men seriös. En feedback jag ofta får är att det känns enkelt och avslappnat att komma till mig och det tycker jag är viktigt. Jag tänker att vi ofta pratar mer än vad vi känner. Att det är lätt att hamna ”uppe i huvudet” utan att känna att man har förmåga att känna känslorna som man sitter och pratar om.

Mina utbildningar

EMDR: Färdig EMDR-terapeut 2023.

CFT (Compassion Focused Therapy): Utbildar mig under 23-24.

Handledarutbildning: Blev klar lärare och handledare inom psykoterapi 2022.

Affektfokuserad terapi: Tre-årig utbildning inom Affektfokuserad terapi, endast för legitimerade psykoterapeuter. Klar och certifierad 2021.

KBT: En 1-åring KBT-utbildning för legitimerade.

Steg 2: Den legitimationsgrundande psykoterapiutbildningen gick jag i Umeå, med Psykodynamisk inriktning. Klar 2013.

Sexolog: Två år på Karolinska institutet, Klinisk sexologi. Klar 2010.

Steg 1: Gick systemiskt inriktad grundutbildning till psykoterapeut. Klar 2007.

Socionom: Auktoriserad socionom. Läste i Stockholm och blev klar 2002.

Mina tidigare yrkeserfarenheter

Socialtjänsten

Sammanlagt 6 år inom ekonomiskt bistånd och barn- och ungdomsutredningar. Var ansvarig för Kvinnofridsfrågor och ärenden inom kommunen, och även hedersrelaterade frågor.

Familjerådgivning

Har jobbat som familjerådgivare i 10 år. Det innebär parterapi inom kommunens regi. Jag har varit både anställd i annat företag, och har varit upphandlad direkt i kommunerna i min egen firma.

BUP (Barn och ungdomspsykiatri)

Träffade barn och ungdomar upp till 18 år och deras familjer. Frågorna gällde allt från Neuropsykiatri, ångest, familjeproblem, skolproblem, sömnsvårigheter, självskadebeteenden, till tankar om att inte vilja leva mer.

Abortklinik

Varit terapeut på abortkliniken Strandkliniken och hjälpte par och enskilda att hantera en graviditet och ibland abort.

Vårdcentral

Varit psykoterapeut på vårdcentral i Åkersberga i cirka 5 år.

Ätstörningsvård

Jobbat inom både slutenvård (med främst anorektiker) och öppenvård (främst bulimiker) inom SCÄ (Stockholms centrum för Ätstörningar).

Lisa Svarén     0703 97 47 27     lisa@lisasvaren.se

Lisa Svarén  0703 97 47 27 lisa@lisasvaren.se